در حال بارگذاری ...
جمعه 25 آبان 1403

بازدید 2عضو شورا شهر شیراز از آموزشکده  فنی و حرفه ای دختران الزهراء

روسای کمیسیون های حقوق شهروندی و گردشگری و زیارت شورای اسلامی شهر شیراز در بازدید از آموزشکده فنی و حرفه ای دخترانه شیراز برای مساعدت به این واحد آموزشی قول  و ایجاد بازارچه و نمایشگاه محصولات دانشجویان زیرنظر دانشگاه فنی و حرفه ای شیراز قول  همکاری دادند.

 

در جریان این دیدار رئیس کمیسیون حقوق شهروندی شورای پنجم با اشاره به وعده مجموعه مجلس ، دولت و شورا برای یاری مراکز آموزش عالی دولتی خاطرنشان کرد:  که شورای   اسلامی  شهر شیراز در بحث واگذاری زمین با کاربری آموزشی دانشگاه های دولتی را   در اولویت قرارداده است.

احمد تنوری  افزود:   اراضی دارای کاربری آموزشی شهرداری در مناطق مناسب  به  دانشگاه های دولتی  در وهله اول باید به مراکزآموزش عالی دختران واگذار شود زیرا در شهرها محیط اجتماعی یکسان نیست و برخی محله ها شرایط  اجتماعی و امنیت بهتری برخوردارند که نیاز به تحصیل در محیطی امن و آرام در ارتباط با مراکز آموزشی دختران باید بیشتر دیده شود.

وی تاکید کرد دانشگاه فنی وحرفه ای  پسران نیز باید در سطحی بزرگ تر و وسیع تر ایجاد شود.    

این عضو شورای پنجم با یادآوری نگاه ویژه وزارت علو م و رئیس جمهور به   شیراز ، تصریح کرد: نهادهای عمومی مانندشهرداری باید زمینه هایی را برای حمایت از دانشگاه های دولتی فراهم و شورا موانع قانونی آن را برطرف کند و اگرمصوباتی لازم است به تصویب برساند که به تائید فرمانداری برسد ازجمله این کمک ها ایجاد بازارچه برای عرضه کالاهای تولید شده در مراکز دانشگاهی است.

وی افزود:   باید با همکاری دانشگاه و شهرداری شیراز نظامنامه ای در این رابطه تهیه شود.  

تنوری خاطرنشان کرد: این امکان را می توان فراهم کرد که در مکان مناسبی نیز نمایشگاهی برای دست آفرینه های دانشجویان ایجاد شود تا به عنوان نقطه آغاز برای اتصال فعالان کنونی و آینده با مقوله بازرگانی این رشته ها باشد.

وی اضافه کرد: با توجه به مقوله اقتصاد هنر باید زمینه های برای اتصال این مراکز با بازرگانان داخلی و خارجی برای عرضه محصولات توسط نهادهای دیگر مانند شهرداری فراهم شود. 

 

سولماز دهقانی: شگفت زده شدم

 

رئیس کمیسیون گردشگری و زیارت شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این بازدید با بیان این که شورا  در نظر دارد که از پتانسیل های دانشگاهی استفاده کند،   گفت:   من با دیدن کارهای دانشجویان این آموزشکده  ذوق زده شدم و در شورای پنجم سعی می کنیم که فکری برای بازارچه های  دائمی برای عرضه محصولات دانشجویان  فنی و حرفه ای داشته باشیم.

 همچنین در این بازدید خداشناس شهردار منطقه سه شیرازدر این رابطه اعلام همکاری کرد.  

 

*علی حسینی معاون مالی دانشکده فنی و حرفه ای شهید باهنر شیراز:فارغ التحصیلان ما بلافاصله وارد بازار کار می شوند

 

معاون مالی دانشکده فنی و حرفه ای شهید باهنر شیراز و رئیس آموزشکده رجایی شیراز نیز درجریان این بازدید ضمن  تبریک ولادت حضرت زهرا(ع) و روز پرستار با رائه  گزارشی از شکل گیری این دانشگاه گفت: دانشگاه فنی و حرفه ای شهید باهنر شیرازدر سال 90 با تصویب مجلس شورای اسلامی شکل گرفت که در آن زمان زیر نظر آموزش و پرورش بود اما بعد در بازدیدی که نمایندگان مجلس از مجموعه های فنی و حرفه ای شیراز داشتند تصمیم گرفتند که دربرنامه پنجساله دوم این مجموعه ها را از وزارت آموزش و پرورش جدا و به وزارت علوم الحاق کنند.

 مهنددس علی حسینی یادآورشد:  ازتعداد173مرکز فنی و حرفه ای در سطح کشور   بیشترین تعداد مراکز   آن در استان فارس قرار دارد که شامل 14 آموزشکده و دانشکده می باشد که پنج مرکز آن دخترانه و بقیه پسرانه که سه مرکز آن در شیراز است و از این میان دانشکده شهید باهنر با 20 هکتار مساحت دارای 30 رشته شامل 22رشته کاردانی و 8رشته کارشناسی می باشد.

 ودر حدود 5هزار نفر دانشجو دارد.

 وی افزود: در مرکز فنی و حرفه ای دخترانه شیراز هم  11 رشته کاردانی و سه رشته کارشناسی دارد وهدف و وظیفه دانشکده فنی وحرفه ای نیز تربیت تکنیسین است که بتوانند فاصله بین کارگر و مهندسان را پر کنند.

 

علی حسینی  با بیان این که   دانشجویان ما ازدیپلمه های هنرستان ها تامین می شود  اظهارداشت: این افراد سه سال در هنرستان یاد می گیرند و پس از دیپلم وارد دانشکده ها و آموزشکده های فنی و حرفه ای می شوند. و با تجربه مناسبی که دارند در مراکز فنی و حرفه ای و دانشکده های فنی نیز دروس تئوری ونظری اصلی کارگاهی آزمایشگاهی را یاد می گیرند.

 وی افزود: برای آموزش  دروس آزمایشگاهی در این مراکز وقت بسیاری گذاشته می شود و یک واحد درس فنی سه تا 6ساعت وقت دانشجو را به خود اختصاص می دهد که نیاز به سرمایه گذاری از نظر آموزش و تدریس و مواد مصرفی و تجهیزات دارد.

وی خاطرنشان کرد:دانشجویان ما بین 15تا30 واحد کارعملی در زمان تحصیل می گذرانند و آماده برای بازار می شوند و نقطه قوت دانشکده های ما این است که 30 درصد از دانشجویان در زمان تحصیل  و فارغ التحصیلان  هم بلافاصله  وارد بازار کار می شوند.      

 

*صدیقه جاهدی: آمادگی برای ارائه محصولات با کیفیت و ارزان در بازارچه دائمی

 

رئیس آموزشکده فنی و حرفه ای دخترانه شیراز نیز در این بازدید با بیان این که تنها مجموعه تک جنسیتی در وزارت علوم هستیم یادآورشد:

  امیدوارم که بتوانیم نتایج مثبتی در زمان نزدیک از بازدید اعضای شورا به دست آوریم.

  صدیقه جاهدی با اشاره به مشکلات این آموزشکده اظهارداشت: سالن آمفی تاترما در خور شان دانشجو نیست و   بودجه دولتی نیز برای تعمیرات مختصر است . اسفالت محوطه آموزشکده مشکل دارد و فقدان سالن ورزشی در این مرکز احساس می شود ضمن این که برای اسکان دانشجویان آن تنها یک خوابگاه دولتی با ظرفیت 130 نفر وجود دارد که قبلا 90نفره بوده و بنابرضرورت گنجایش آن افزایش یافته که استاندارد هم نیست و به همین دلیل از شهرداری تقاضا داریم که

مکانی  را به ما برای خوابگاه موقت بدهد.

وی با اشاره به نبود وسیله نقلیه جابه جایی دانشجویان مرکز مذکورافزود:در بسیاری از موارد ناگزیرهستیم که از خیرین کمک بگیریم تا  دانشجویان این مرکز بتوانند از امکانات تفریحی استخر، سالن های سینما، باغات و مراکز تفرجگاهی استفاده کنند.  

جاهدی اعلام کرد:  توان دانشجویان ما در حدی است که در صورت ایجاد بازارچه دائمی محصولات با کیفیت بهتر و ارزان تر را در اختیار آن قرار دهند.  

 

*تقدیر از دست اندرکاران آموزشکده دختران

در این بازدید همچنین از سوی شورای اسلامی شهر شیراز به تعدادی از دست اندرکاران این مجموعه شامل مهندس علیحسینی نماینده رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان فارس ، دکتر صدیقه جاهدی رئیس آموزشکده فنی و حرفه ای دختران، بهروز قیصری معاون مالی، شهربانو عباسی معاون دانشجویی، فاطمه متانت معاون آموزشی، جاوید خانیاری رئیس اداره طرح و برنامه، علی شریفی رئیس اداره مالی ، معصومه پرونده رئیس اداره فوق برنامه  با اعطای هدایایی تقدیر شد.